Klassieke Japanse ramen
ingrediënten
- 375 g tofu, in blokjes
- 4 el hoisin saus
- 1 paksoi
- 300 g gemengde paddenstoelen, grof gesneden
- 4 porties ramennoedels
- 2 l paddenstoelenbouillon
- 100 g taugé
- 4 eieren, gekookt
- 4 el nori vlokken
- 2 el zwarte sesamzaadjes
- zonnebloemolie
Bereiding
- Doe de tofu blokjes in een bakje met de hoisin saus en laat marineren tot later gebruik.
- Verwijder de onderkant van de paksoi en spoel de stronken af onder koud water. Snijd het groen van de paksoi en de witte stronken in reepjes.
- Verhit wat olie in de koekenpan en bak de paddenstoelen. Zet de gebakken paddenstoelen apart en verhit nogmaals wat olie in de pan. Bak de gemarineerde tofu blokjes 4 minuten op middelhoog vuur.
- Kook intussen de ramennoedels ongeveer 2 minuten in kokend water (niet in de bouillon!). Giet af en spoel af met koud water. Zet apart tot later gebruik.
- Verhit in de kookpan de paddenstoelenbouillon op middelhoog vuur tot net tegen het kookpunt.
- Maak intussen de borden op door de ramen, gebakken paddenstoelen, tofu blokjes, paksoi en taugé over de kommen te verdelen. Pel de eieren en snijd doormidden. Plaats in elke kom 2 helften.
- Giet tot slot de bouillon in de kommen. Garneer met de nori vlokken en zwarte sesamzaadjes.
door Food and Friends