Knoflooksoep
ingrediënten
- 1 ui
- 1 bol (verse) look
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels bloem
- 1 l groentebouillon
- 1 dl droge witte wijn
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel verse tijm
- 4 sneetjes lichtbruin brood
Bereiding
- Pel de ui en knoflooktenen en snij de ui in kleine stukjes.
- Verhit de olie in een pan, pers er de knoflook bovenuit en voeg de ui toe. Laat ze stoven tot ze glazig worden.
- Bloem toevoegen en er goed doorheen roeren.
- Bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
- Voeg wijn en tijm toe en laat de soep zo’n 15 minuten zachtjes trekken.
- Snij het brood in blokjes.
- Maak olie heet in de pan en bak de croutons langs 2 kanten goudbruin. Met een anti-aanbak pan heb je natuurlijk geen olie nodig.
- Schep de soep in de borden en voeg een toefje slagroom toe.