Koolraap stamppot met veldsla, anijs en walnoten
ingrediënten
- 500 g aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
- 500 g koolraap, geschild en in stukjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 50 g gepelde walnoten, gehalveerd
- 1 tl anijszaad
- 200 g veldsla, gewassen en gedroogd
- scheutje sojaroom
- zeezout en versgemalen peper
Bereiding
- Breng water aan de kook en gaar daarin de aardappelen en koolraap.
- Verhit een laagje olie in de koekenpan en fruit de ui.
- Voeg de walnoten toe en bak ze rondom goudbruin.
- Giet de aardappelen en koolraap af en pureer ze tot een mooie gladde massa.
- Voeg veldsla, ui, walnoten, anijs en sojaroom toe en breng op smaak met zout en peper.
uit 'Ecofabulous koken in alle seizoenen' door Lisette Kreischer