Niet leveren in winkel
Uit
Krokante aardpeerkoekjes
ingrediënten
- 300 g aardperen
- 1 ei
- 3 takjes verse peterselie of 1 tl gedroogde peterselie
- ½ tl karwijzaad of kummel
- 1 tl zout
- ½ el bloem
- olie om in te bakken
Bereiding
- Peterselie fijn hakken. De dunne steeltjes zijn ook lekker.
- Ei klutsen en mengen met de kruiden en het zout.
- Met een grove rasp de gewassen aardperen raspen,duw er zoveel mogelijk vocht uit.
- De aardperen meteen mengen met het eimengsel en de bloem.
- Olie verhitten en een proefkoekje bakken.
- Wanneer het koekje uit elkaar valt, doe dan iets meer bloem door het mengsel.
- Aardpeermassa in gelijke porties verdelen en maak er platte koeken van zo groot als uw handpalm.
- Bak ze eerst op een hoog vuur totdat het ei begint te stollen.
- Draai dan het vuur laag en laat ze nog even gaar worden.
- Ze zijn klaar wanneer de buitenkant krokant is, terwijl de koekjes van binnen nog lekker zacht zijn.
Door Odin