Kruimeltaart met blauwe bessen
ingrediënten
- geraspte schil van een ½ citroen
- 5 eidooiers
- 10 eieren
- 250 g blauwe bes
- 400 g bloem
- 125 g suiker
- mespunt zout
- 200 g zachte boter, in klontjes
- 100 g fruitgelei
- 0,3 dl bessenlikeur
Bereiding
- Meng voor het deeg de bloem, de suiker, het zout en de geraspte citroenschil in een beslagkom.
- Voeg er de klontjes boter en de eidooiers aan toe.
- Kneed het deeg snel tot een bal.
- Wikkel de deegbal in een doek of in plasticfolie en laat het een uur in de koelkast rusten.
- Rol het deeg uit met een deegroller.
- Steek een plak uit van 30 cm doorsnee en leg deze op de bakplaat.
- Prik er met een vork gaatjes in en zet het in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet het deeg 20 minuten in de oven en laat het afkoelen op een rooster.
- Verwarm de fruitgelei op een zacht vuur tot lauwwarm.
- Meng de gelei met de bessenlikeur en de goed afgedroogde bessen voorzichtig in een kom.
- Laat het mengsel afkoelen en weer dik worden en bestrijk er de taart mee.