Kwarktaartjes met cassis
ingrediënten
- 150 g zandkoekjes
- 50 g gesmolten boter
- 6 g gelatine poeder
- 250 g mascarpone
- 250 g plattekaas
- 1 tl vanille-extract
- 4 el poedersuiker
- 1/2 dl room
- sap en zeste van 1 citroen
- 4 el cassis confituur
- 6 el cassis bessen
Bereiding
- Verkruimel de koekjes en meng de kruimels met de boter. Verdeel over 4 hoge metalen ringen van 7 à 8 cm diameter en druk goed aan. Zet koel weg.
- Laat de gelatine weken in 2 eetlepels water.
- Meng de plattekaas, mascarpone, vanille en poedersuiker.
- Verwarm de gelatine en room op een zacht vuurtje.
- Klop de room door de kaas en roer er citroen zeste en -sap door.
- Doe een laagje cassis confituur op de opgesteven bodem.
- Verdeel daarna de kaas over de ringen en laat minstens 2 uur opstijven.
- Leg de cassis bessen op de kaastaartjes als de vulling is opgesteven en verwijder de ringen.
door Weekend Knack