Skip to main navigation
Main navigation
biobox
webshop
biowinkel
onze boerderij
recepten
bloemenwij
Menu
Niet leveren in winkel
Uit
Lams nootjes met rode biet en knolselder
ingrediënten
4 stukken lamsfilet
1 rode biet
scheutje azijn
1/2 knolselder
200 g oesterzwammen
8 aardappelen
1 dl bruine fond
1/5 dl gevogelte bouillon
een scheutje Banyuls - azijn
1 sjalotje
bladpeterselie
100 g boter
Bereiding
De rode biet schillen, kort voorkoken, verfrissen en in dobbelsteentjes snijden.
De blokjes krokant koken in water en azijn.
De knolselder schillen, eveneens in dobbelsteentjes snijden en krokant gaarkoken.
De aardappelen in ton vorm snijden, voorkoken en bakken in boter en olie.
De oesterzwammen bakken, kruiden met peper en zout en het zeer fijngehakte sjalotje toevoegen.
De saus bereiden.
De bruine fond, gevogelte bouillon, een scheutje Banyuls - azijn en een weinig kookvocht van de rode bieten inkoken.
De saus van het vuur af opkloppen met klontjes malse boter.
De blokjes knolselder en rode biet fruiten in olie en kruiden met peper en zout.
Het vlees bakken in boter en kruiden met peper en zout.
De ingrediënten op warme borden schikken en de saus er rond gieten,afwerken met wat fijngesnipperde peterselie.
door
Weekend Knack
knolselder
rode biet
aardappel
oesterzwam
sjalot
peterselie
↑
biobox
Hoe werkt het?
Bioboxen
Afhaalpunten
Abonneren
Webshop
FAQ
webshop
biowinkel
onze boerderij
recepten
bloemenwij