ingrediënten
Voor de lamsgehaktballetjes
- 450 g lamsgehakt
- 3 grote uien, fijngehakt
- 1 bosje bladpeterselie, gehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen kaneel
- snuifje cayennepeper
- 3 eetlepels boter
- 30 g verse gember, geschild en fijngehakt
- 1 rode chilipeper, fijngehakt (desgewenst zonder zaadjes)
- een snuifje saffraandraadjes
- 1 bosje verse koriander, fijngehakt
- sap van 1 citroen
- 3 dl water
- 1 citroen in vier partjes
- zout en peper
Voor de witte koolsalade
- 1 teentje look
- 1 theelepel grof zout
- 1 eetlepel karwijzaad
- 2 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels olijfolie
- 300 g witte kool, dun geschaafd
- 2 eetlepels grof gehakte verse munt
- 2 eetlepels grof gehakte peterselie
- zout en peper
Voor de tabouleh
- 5 bundels platte peterselie, fijngehakt
- 1 bundel munt, fijngehakt
- 4 lente-uitjes, in kleine rondjes geknipt
- 1 dl citroensap of meer/minder naar smaak
- 100 g bulgur of couscous
- olijfolie
- zout en peper