Landkers fluweelsoep
ingrediënten
- 1 bosje landkers (ca. 400 g)
- 300 g aardappelen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 liter water
- 2 eetlepels room (optioneel)
- zout en peper
Bereiding
- Bereid de landkers voor door het wegsnijden van de wortels aan het eind van sommige stengels en het verwijderen van verlepte bladeren.
- Dompel de landkers even in azijnwater om parasieten te verwijderen. Spoel tweemaal met vers water.
- Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
- Overgiet met water en kook 15-25 minuten, tot de aardappelen gaar zijn.
- Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
- Verwijder en bewaar het kookvocht.
- Verhit een beetje olie in een grote pot, en laat de landkers gedurende 2 minuten slinken terwijl u voortdurend roert.
- Meng de groenten met de aardappelen in de blender of met de mixer, terwijl u kookvocht toevoegt tot de gewenste consistentie.
- Zout en peper naar smaak.
- Net voor het serveren, voeg een weinig room aan de soep, zodat het nog romiger wordt.