Lasagne met paksoi en yoghurt
ingrediënten
- 1 paksoi, gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- scheutje olie
- 6 tot 9 lasagne bladen
- 2,5 dl yoghurt
- ½ dl slagroom
- 1 ei
- 2 tenen knoflook, geperst
- zout - 2 tl. basilicum
- 2 tl. oregano
- 100 g oude kaas, geraspt
- ½ kopje broodkruimels
Bereiding
- Stoof de paksoi met ui in olie gaar.
- Klop de yoghurt met room, ei, knoflook, kruidenzout, basilicum en oregano.
- Neem een ruime schaal en leg er een laagje paksoi met ui in.
- Strooi er een beetje geraspte kaas en kruimels over.
- Leg er een laag lasagne bladen op en schep hierop weer groente.
- Giet er een scheutje van de yoghurtsaus over, strooi er kaas en kruimels over en leg er weer een laagje lasagne op.
- Druk de plakken goed aan en leg hierop de rest van de groente, een scheutje saus en kaas met kruimels.
- Leg de laatste plakken lasagne op het geheel.
- Druk ze goed aan en giet er de overige saus op.
- Bestrooi met het laatste restje kaas en kruimels.
- Zet de schaal ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
door Odin