Lasagne van koolraap, gehakt en roomsaus
ingrediënten
- 1 kleine koolraap
- 1 sjalot
- 100 g reepjes mager gerookt spek
- 400 g runder gehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 pot tomatensaus
- 1 zakje bechamelsaus
- 1/2 l melk
- 50 g gratin kaas
Bereiding
- Breng 1 liter water aan de kook.
- Schil en halveer de koolraap en snijd van beide kanten zo dun mogelijke en even grote plakken af.
- Snipper het sjalotje.
- Hak het rookspek fijn.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Leg de koolraap plakken in een kookpan.
- Schenk het kokende water erop en kook ze 5 minuten voor.
- Neem ze uit de pan en houd ze warm.
- Verhit een kleine wok of braadpan droog voor en bak hierin het rookspek met het gehakt rul.
- Voeg het uitje toe en bak nog 3 minuten.
- Roer de tomatensaus erbij en warm het geheel goed door.
- Maak de bechamelsaus.
- Vul de ovenschaal in laagjes met: bechamelsaus, plak koolraap en de tomatensaus. Herhaal dit. Verdeel de kaas erover.
- Schuif de ovenschaal in de oven en laat de kaas smelten en iets kleuren.