Noedels met koolrabi
ingrediënten
- 1 pakje noedels
- 2 koolrabi's
- 4 shiitakes
- 2 wortelen
- 2 kleine uitjes
- bindmiddel
- 1 tl rijstazijn
- 1 el nori poeder
- ¼ kop sesamzaadjes, geroosterd
- 2 el sesamolie
- zout & peper
Bereiding
- Kook de noedels in kokend water.
- Voeg nori poeder in de laatste minuut toe.
- Snij de peentjes diagonaal.
- Blancheer de koolrabi blaadjes in grove stukken 5-10 minuten.
- Pel de koolrabi en snij in kleine diagonale stukjes.
- Snij de shiitake in dunne plakjes.
- Verhit de olie in een diepe pan.
- Fruit de ui en daarna de peentjes, koolrabi en plakjes shiitake hierin.
- Voeg zout en peper en de azijn toe.
- Bind alles na ongeveer 10 minuten met uw bindmiddel.
- Serveer de groenten op noedels met geroosterde sesamzaadjes erop.