Oliebollen met appel & kaneel
ingrediënten
- 500 gr bloem
- 4 1/5 dl lauw water
- 150 gr rozijnen
- 2 appelen
- 1 ei
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 el kaneelpoeder
- 1 tl zout
- olie om in te frituren
- poedersuiker
Bereiding
- Neem de rozijnen en wel deze 20 minuten in een kom met warm water.
- Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
- Neem een beslagkom en roer de bloem, gist, kaneel en het zout goed door elkaar heen.
- Mix met een mixer met deeghaak het ei en het water door de bloem.
- Blijf kloppen totdat er een glad beslag ontstaat.
- Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze met de stukjes appel toe aan het beslag.
- Roer dit zachtjes door.
- Bedek de beslagkom met wat folie en zet deze een 1 uur weg.
- Het beslag kan nu rustig rijzen, en is klaar als het volume is verdubbeld.
- Verhit het frituur vet tot 175°C.
- Roer het beslag voor gebruik nog even zachtjes door.
- Neem een ijs schepper en schep wat beslag en doe deze in de olie (4 stuks per keer).
- Bak de oliebollen in ongeveer 6 minuten bruin..
- Draai de oliebollen halverwege even om.
- Haal ze uit de olie en laat ze op keuken papier uitlekken.
- Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi deze ruim met wat poedersuiker.