Paksoi rolletjes met gehaktvulling
ingrediënten
- 500 g. paksoi
- 1 eetlepel olie
- 200 g gehakt
- ui
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels meel gemengd met een beetje water
Bereiding
- Stoom een aantal bladeren (= het gewenste aantal rolletjes) in een vergiet en snij de rest van de paksoi in smalle reepjes.
- Braad het gehakt in de olie bruin, voeg de ui toe en fruit even mee.
- Meng daarna de gesneden kool, de chilipoeder en het zout door het gehakt.
- Laat het mengsel ongeveer 5 minuten sudderen in een gesloten pan of pot en voeg dan het aangemaakte meel bij.
- Schep een lepel van het mengsel in de gestoomde bladeren en maak er een rolletje van (zo nodig sluiten met een tandenstoker).
- Laat de rolletjes nog wat sudderen in de pan of stop ze in de oven en dien ze heet op na ongeveer 10 minuten.