Pasta met cavolo nero en kikkererwten
ingrediënten
- 2 handen vol stelen cavolo nero, in smalle reepjes
- 120 gr pasta naar keuze
- 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- een handje amandelschaafsel
- citroensap naar smaak
- parmezaanse kaas naar smaak
Bereiding
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het lichtbruin kleurt. Blancheer vervolgens de cavolo nero één minuut in kokend water. Let op: de minuut begint pas als het water weer kookt!
- Laat de cavolo nero goed uitlekken. Kook vervolgens in dezelfde pan de pasta volgende aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit als de pasta nog een minuut of 6 à 7 moet een scheut olijfolie in een koekenpan. Laat daarin de knoflook een minuut zachtjes bakken: lichtbruin worden mag, donkerder niet! Voeg vervolgens de cavolo nero toe en bak 3 minuten mee. Voeg dan de kikkererwten toe. Maak op smaak met versgemalen zwarte peper, zout en citroensap.
- Doe de pasta in een diep bord en schep het groentemengsel op. Bestrooi met amandelschaafsel en geraspte/geschaafde kaas naar smaak.
door Em's real food