1 potje tomatensaus (ik maak in de zomer een grote hoeveelheid en bewaar die in porties in de vriezer, vind het recept hier)
250 gr mascarpone
gemalen mozzarella
verse basilicum
peper en zout
Bereiding
Zet een pot met gezouten water op om de pasta te koken.
Snij de courgette in blokjes en kruid royaal met peper, snij de olijven overlangs in twee of vier, en doe hetzelfde voor de artisjokken.
In een diepe pan giet je de olie uit je potje artisjokken, als die warm is voeg je de blokjes courgette toe, laat op een hoog vuur enkele minuten bakken tot ze wat kleur hebben.
Nu mag alles er tegelijkertijd in, de artisjokken, de olijven, de tomatensaus en de mascarpone.
Meng alles goed tot je een egale saus hebt, laat een paar minuten pruttelen, proef en kruidt met peper en zout. Op het laatst mag ook de mozzarella erdoor en de gare pasta.
Serveer onmiddellijk met een extra draai zwarte peper en wat fijngesnipperde basilicum.