Pasta met gekarameliseerde venkel, rucola en pecorino
ingrediënten
- 1 grote, kraakverse venkel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje look, geperst
- 300 g spaghetti of andere lintpasta
- 150 g rucola
- rasp van één citroen
- 3 eetlepels room
- pecorino of parmezaan
- zwarte peper en zout
Bereiding
- Maak de venkel schoon, verwijder de harde kern en snij in repen.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur.
- Voeg er de look en venkel aan toe en bak deze tot licht gekarameliseerd. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af en bewaar een beetje van het kookwater.
- Voeg citroenrasp en rucola toe aan de venkel en verwarm tot de rucola geslonken is.
- Roer er de room door.
- Voeg de pasta bij de venkel, giet er een beetje kookwater bij en hussel.
- Kruid naar smaak met peper en zout.
- Serveer met geraspte pecorino.
door een lepeltje lekkers