Pasta met pesto van rucola en pijnboompitten
ingrediënten
- 300 g penne
- 100 g rookkaas
- een bosje rucola
- 30 g pijnboompitten
- 30 g geraspte Parmezaanse kaas
- ½ citroen, uitgeperst
- 200 rauwe ham in plakken
- olijfolie
- zout
Bereiding
- Kook de pasta in een pan met ruim gezouten water, volgens de instructies op de verpakking
- Maak ondertussen de pesto van de rucola, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olie, citroensap, peper en zout, dit alles fijnmaken in keukenmachine of vijzel.
- verwarm de oven voor op 180°, leg de rauwe ham verspreid op een bakplaat en plaats in de oven tot ze mooi krokant zijn. Laat afkoelen en breek in stukjes.
- Snij de rookkaas in kleine stukjes.
- Giet de pasta af in een zeef en doe direct terug in de pan en roer de pesto, de rookkaas en de krokante ham met de pijnboompitten erdoor.
- Verdeel over de borden en dien direct op.
- Lekker met gemengde sla.