pasta pesto met raapstelen
ingrediënten
- farfalle of een andere pasta voor 2 personen
- 1 bosje raapstelen
- 1 dl crème fraîche of sojacuisine
- 1 ui
- 1 teen knoflook, geperst
- peper en zout
- 2 el pesto
- olijfolie
Bereiding
- Pasta beetgaar koken volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Wortelvoetjes van de raapstelen snijden, raapstelen wassen en met het aanhangende water in een pan op laag vuur enkele minuten laten slinken.
- Hak de raapstelen fijn.
- Ui in dunne ringen snijden en met knoflook fruiten in wat olie.
- Raapstelen toevoegen en crème fraîche of sojacuisine er door roeren.
- Op smaak brengen met peper, zout en pesto.
- Pasta afgieten, een eetlepel olijfolie erdoor scheppen (tegen het vastplakken) en direct serveren met de raapstelensaus er overheen.