Pastaschotel met paddenstoelen en spinazie
ingrediënten
- 400 g spirelli of fusilli
- 400 g spinazie
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 250 g paddenstoelen
- 250 ml sojaroom
- 1 dl groentebouillon
- plantaardige boter
- snuifje zout & peper
- nootmuskaat
- paneermeel
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar en giet af.
- Blancheer de verse spinazie 1 minuut in gezouten water.
- Spoel onmiddellijk af onder koud water, zodat de mooie groene kleur behouden blijft en laat uitlekken.
- Hak de blaadjes grof.
- Stoof de fijngesnipperde sjalot en look mooi fijn in wat sojaboter.
- Laat de fijngesneden paddenstoelen stoven en voeg de geblancheerde spinazie toe en laat even meestoven.
- Voeg de sojaroom en de bouillon toe en laat even inkoken.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Meng met de gekookte pasta, giet in een vuurvaste ovenschaal en strooi er wat paneermeel over.
- Leg er een paar klontjes boter bovenop zodat je een mooi korstje krijgt.
- Zet 10 tot 15 minuten in de oven.
door Eva vzw