Patisson soep met hazelnoot
ingrediënten
- 1 bosje basilicum
- 1 bosje dille
- 1 bosje peterselie
- 4 kleine patissons
- 4 zoete uien
- 40 g boter
- 1l water
- peper en zout
- foeliepoeder
- cayennepeper
- 50 g hazelnoot (geraspt)
Bereiding
- Pluk de blaadjes van de kruidensteeltjes. Hou de steeltjes apart. Versnipper de blaadjes van de kruiden.
- Was de patissons en snij het hoedje eruit. Haal het vruchtvlees eruit met een lepel.
- Versnipper de ajuin en stoof deze 5 minuten in een pot op een zacht vuurtje.
- Voeg het vruchtvlees van de patissons toe aan de pot met ajuinen. Voeg ook de kruidenstengels toe en stoof deze even mee.
- Voeg 1 liter water toe aan de pot en kruid met peper, zout, foelie en cayennepeper. Laat ongeveer 15 minuten koken en neem nadien van het vuur.
- Voeg de fijn versnipperde peterselie, basilicum en dille toe aan de pot.
- Mix de soep fijn.
- Voeg de geraspte hazelnoot en wat verse kruiden toe ter afwerking.
door Bliss-magazine