Peruaanse rijstschotel met vis
ingrediënten
- 200 g garnalen
- 250 g kabeljauwfilet of een andere witte vis
- sap van 1 limoen
- 2 el olie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 grote vleestomaten, gepeld en grof gesneden
- 1 maïskolf, schoongemaakt en in plakken gesneden
- 100 g (diepvries-) doperwten
- 250 g aardappelen, in blokjes
- 200 g rijst
- peper & zout
- 1/8 l room
- 2 el gehakte peterselie
Bereiding
- Doe de garnalen en de blokjes vis in een kom en druppel er het limoensap over. Laat het mengsel marineren.
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook 3 minuten.
- Voeg de tomaten toe en fruit ze ongeveer 5 minuten mee. Schenk ½ liter water in de pan.
- Voeg de maïs, de doperwten, de aardappelen en de rijst toe en breng het geheel aan de kook.
- Verlaag de hittebron; leg het deksel op de pan en laat alles 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg de gemarineerde garnalen en vis toe en strooi wat peper en zout in de pan.
- Laat het gerecht nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot alles gaar is.
- Schep er de room en peterselie door.