Perzische stoofschotel met aubergine en lam - Khoresh Bademjan
ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 el zout
- 50 g boter
- 2 grote uien, in ringen
- 1 groene paprika, in ringen
- 450 g mager lams- of rundvlees, in blokjes
- 200 g tomaten uit blik
- sap van ½ citroen
- zout en versgemalen zwarte peper
- olie om in te bakken
Bereiding
- Snijd de aubergine in langwerpige plakken.
- Leg ze in een vergiet, bestrooi ze met zout, dek ze af met een bord en laat ze een half uur staan om het bittere vocht eruit te laten lopen.
- Smelt de boter in een grote koekenpan en bak hierin de uien, paprika en vlees aan.
- Voeg tomaten, citroensap, en peper en zout naar smaak toe.
- Laat alles 40 minuten zachtjes pruttelen boven een zacht vuur.
- Spoel de aubergine plakken af en dep ze droog.
- Verhit wat olie in een pan en bak de plakken aubergine aan iedere zijde 5 à 7 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Schik de plakken over het vlees en laat alles nog 10 à 15 minuten doorkoken zonder deksel, zodat het vocht indikt en een dikke saus ontstaat.
- Doe dan het deksel op de pan en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen tot het vlees gaar is.
- Serveer met rijst.
Door Smulweb