Pickles van patisson
ingrediënten
- 500 g patisson (geschild)
- 6 dl appelazijn
- 1 el mosterdzaadjes
- 1 el korianderzaadjes
- 1 el zwarte peper bolletjes
- 2 laurierbladeren
- 2 kruidnagels
- 50 g grof zout
- 1 el anijszaad
Bereiding
- Was de patisson, laat ze afdruipen en droog ze af.
- Snijd de uiteinden van de patisson. Bij kleine patissons kan je de schil er aan laten, bij grote patissons verwijder je de schil beter.
- Snijd de patisson in grove stukken.
- Blancheer de patisson stukken gedurende 3 minuten.
- Laat ze even afkoelen in een kom koud water.
- Bedek de stukken met grof zout en laat ongeveer 2 uur staan.
- Giet de azijn in een pan, samen met alle kruiden en specerijen. Breng deze aan de kook en laat een 3-tal minuten sudderen.
- Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Na 2 uur kan het zout van de patisson gespoeld worden, nadien droog je de patisson stukken.
- Voeg de patisson en het azijn-mengsel samen in een pan en breng dit aan de kook. Laat 6 minuten sudderen.
- Nadien kan je de pickles verdelen in potten. Sluit de potten goed af en bewaar ze op een koele, droge en donkere plaats.