Pikante koolrabi schotel met tomaten
ingrediënten
- 2 koolrabi's
- 1 el olie
- ½ tl komijnzaad
- een snuf asafoetida poeder (ofwel 1 teentje hard gebakken knoflook)
- 1 gedroogde rode peper
- 3 tomaten, ontveld en fijngehakt
- ¼ tl kurkuma poeder
- ½ tl zout
Bereiding
- Snijd ongeveer een achtste van de grove onderkant van de koolrabi knol, schil dan de rest.
- Snijd de koolrabi knol in vieren, zoals u een appel in vieren zou snijden.
- Verhit de olie in een middelgrote pan op een middelhoge warmtebron.
- Voeg het komijnzaad toe.
- Voeg meteen daarna de asafoetida en rode peper toe.
- Roer dit kort tot de rode peper donker worden - dit is een kwestie van seconden.
- Doe dan de koolrabi erbij.
- Roer een paar maal, voeg dan de tomaten toe.
- Doe er kurkuma, zout en 1 dl water bij.
- Roer dit door en breng het aan de kook.
- Sluit de pan, zet de warmtebron laag en laat dit alles 30 à 35 minuten heel zachtjes pruttelen, of tot de koolrabi zacht is (de punt van een mes moet er gemakkelijk in verdwijnen).
uit "Madhur Jaffrey's Vegetarische Gerechten" door Madhur Jaffrey