Pittige koolrabi met maïs
ingrediënten
- 2 à 3 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 verse groene peper
- ruim 1 tl witte-wijnazijn
- 3 el plantaardige olie
- 1 volle tl bruin mosterdzaad
- 1 middelgrote tomaat
- 550 g (of blikje uitgelekte ) maïskorrels
- 2 koolrabi's, in blokjes van ½ cm
- zout & peper
- 1 el citroensap
- 1 tl garam massala
- 2 à 3 el verse koriander
Bereiding
- Doe de fijngehakte gember, knoflook en peper samen met azijn en 4 eetlepels water in een blender of keukenmachine. Mix dit tot een pasta.
- Verhit de olie in een middelgrote koekenpan op een middelhoge warmtebron.
- Voeg het mosterdzaad toe.
- Voeg, zodra dat gaat springen, de specerijenpasta toe.
- Roerbak dit tot de olie zich afscheidt, na ongeveer 1 minuut.
- Voeg de tomaat toe.
- Zet de warmtebron iets lager en laat het pruttelen tot de tomaat zacht is.
- Doe de maïs en de koolrabi erbij.
- Voeg 2,5 deciliter water, het zout en de peper toe. Breng dit al roerend tegen de kook aan.
- Sluit de pan, zet de warmtebron laag en laat het 10-12 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg het citroensap, de garam massala en koriander toe.
- Roer dit door, maak het dan op smaak af met de kruiden.
- Laat het zonder deksel nog eens 2-3 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren.
uit 'Madhur Jaffrey's Vegetarische Gerechten' door Madhur Jaffrey