Pompoen-gnocchi
ingrediënten
- 1 kg ontpit vruchtvlees van pompoen
- ongeveer 500 gr (volkoren) bloem
- 1 ei
- 2 eetlepels olijfolie
- zout & peper
- muskaatnoot
- room
- basilicum
- aardappelbloem
- parmezaan
Bereiding
- Stoof de pompoen gaar.
- Pureer het vruchtvlees met de mixer en laat afkoelen.
- Voeg het ei, de bloem en de olie toe zodat het deeg een bal vormt.
- Maak deegworstjes met een doorsnede van ongeveer 1 cm.
- Snijdt het deeg in plakjes van 1,5 cm en druk ieder plakje eventueel in met de tanden van een vork.
- Breng licht gezouten water aan de kook.
- Doe de gnocchi in het kokende water tot ze komen bovendrijven (2 à 3 minuten). Laat uitlekken.
- Maak de saus met room, basilicum en aardappelbloem.
- Serveer de gnocchi met de saus en bestrooi met parmezaan.