Pompoenfriet met feta-avocado dip
ingrediënten
- Halve pompoen, of hoeveel je dan ook wilt gebruiken voor frietjes
- Theelepel maïzena
- Eetlepel olie
- Peper/zout/chilivlokken
Voor de feta-avocado dip
- 2 avocado’s
- 125 gram feta
- Sjalotje
- Teentje knoflook
- Sap van een halve limoen
- Halve eetlepel gedroogde munt
- Halve eetlepel gedroogde koriander
- Peper/zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de pompoen in dunne reepjes eventueel met een frietsnijder: hoe dunner je ze snijdt, hoe meer "crunchy" ze worden. Spoel je frietjes af onder koud water en dep ze hierna goed droog.
- Doe je frietjes in een kom en schep de olie erdoorheen. Strooi hierna ook de maïzena erover. Zorg ervoor dat alles gelijkmatig verspreid is.
- Pak er een bakplaat bij en bekleed deze eventueel met bakpapier. Gebruik twee bakplaten als je veel frietjes wilt maken – of bak ze af in batches. Frietjes hebben ruimte nodig om knapperig te kunnen worden.
- Bak de frietjes in ongeveer 30 minuten, maar houdt ze in de gaten. Schud tussendoor een paar keer met de bakplaat om de frietjes gelijkmatig bruin te laten worden.
- Breng ze na het bakken op smaak met peper en zout en eventueel gemalen chilivlokken.
- Gooi voor de avocado-feta dipsaus alles, behalve de peper en zout, in een keukenmachine en mix alles tot het een egaal smeersel is. Breng het op smaak met peper en zout.
door It's a food life