Pompoenpizza
ingrediënten
- 1 pizzabodem
- 1/2 pompoen
- 1 stronk broccoli
- 1 teentje knoflook
- 2 trostomaatjes
- zwarte en/of groene olijven
- beetje room
- 100 gr gerookte spekblokjes
Bereiding
- Pizzabodem 10 minuten voorbakken in oven op 200°C.
- Pompoen in stukjes snijden en in een klein beetje water half zacht laten worden.
- Broccoli erbij doen en verder laten gaar worden tot broccoli al dente is.
- Kruiden met zout, peper en basilicum.
- Ondertussen spekblokjes bakken.
- Groentemengsel op pizzabodem doen.
- Schijfjes tomaat erop verdelen.
- Een beetje room tussen de tomaatjes gieten.
- Doorgesneden olijven op tomaatjes leggen.
- Gerookt en gebakken spekblokjes ertussen verdelen.
- Nog 15 minuten in oven.
door Mie B.