Pompoensoep met spaghetti pompoen
ingrediënten
- 1 oranje pompoen
- 1 spaghetti pompoen
- olijfolie
- 5 tenen knoflook
- peper en zout
- kurkuma, gemalen koriander
Bereiding
- Verwarm de oven op 200°C.
- Versnijd de oranje pompoen in blokjes. Meng deze met olijfolie, fijngesneden knoflook, peper en zout en stoof ze in een pot gaar.
- Halveer de spaghetti pompoen, haal de pitten eruit, smeer hem in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Plaats hem 40 minuten in de oven op 200°C.
- Voeg water en bouillon toe bij de pompoenstukjes en laat een 5-tal minuten pruttelen. Kruid aan met een eetlepel kurkuma en gemalen koriander. Mix de soep met een staafmixer.
- Wanneer de spaghetti pompoen gaar is, schraap je de spaghettislierten eruit met een vork.
- Vul de soepkommen met een aardige portie spaghetti pompoen en giet hier de pompoensoep over. Je kan de koppen soep garneren met de resterende spaghetti erbovenop.
door Missnatural.nl