Pompoensoepje met geitenkaas
ingrediënten
- 1 butternut van circa 1 kg
- boter
- 3 uien
- 2 stengels (witte) selder
- 2 teentjes look
- 2 wortelen
- 2 takjes tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 liter kippenbouillon
- 200 gr verse geitenkaas
- peper & zout
- 1 busseltje dille
Bereiding
- Maak alle groenten schoon en snij in kleine blokjes.
- Stoof in boter uien, selder, look en wortelen.
- Stoof ze mee met de rest van de groenten.
- Bevochtig de soep met de kippenbouillon en voeg tijm en laurier toe.
- Laat de soep gedurende 30 minuten op een zacht vuurtje koken.
- Mix de soep.
- Als je wil kun je hem nu zeven maar dat hoeft niet.
- Snij de geitenkaas in stukjes en mix die ook in de soep.
- Kruid af met peper en zout en serveer met gehakte dille en kleine stukjes geitenkaas.
door VTMKoken