Niet leveren in winkel
Uit
Preitaart
ingrediënten
- 1 kant en klare bladerdeeg
- 2 dikke preien
- 100 ml (soja)room
- 2 eieren
- 80 g peperboursin
- 100 gr stukjes gerookt spek
- 70 g geraspte kaas (gruyère of emmental)
Bereiding
- Snij de prei in ringen en stoof ze. Laat uitlekken indien nodig.
- Bak de spekjes in dezelfde pan.
- Rol de taartdeeg (in het bakpapier laten) uit op een ondiepe ovenschaal of taartvorm
- Prik er met een vork gaatjes in
- Bak de taartdeeg 10 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C.
- Haal de schaal uit de oven en giet de prei en het spek op het deeg
- Meng de los geklopte eieren met de room en de boursin en giet over de prei
- Bestrooi met geraspte kaas
- Bak 20 minuten in de oven op 185°C. De taart is gaar als het eimengsel gestold is.