Rijstvermicelli met champignon en ei
ingrediënten
- 75 g rijstvermicelli
- 200 g paddenstoelen
- 200 g wortelen
- 1 bosje lente-uien
- 3 eetlepels olie
- 3 eieren
- 1 eetlepel gemalen gember
- 3 eetlepels sojasaus
- 1/2 theelepel sambal-oelek
- 1/8 l groentebouillon
Bereiding
- Laat de rijstvermicelli kort in warm water weken.
- Snijd de paddenstoelen en de wortelen in dunne schijfjes, de lente-uitjes in dunne ringen.
- Verhit 1 eetlepel olie in de wok.
- Klop de eieren los, giet ze in de wok, en laat ze onder voortdurend roeren stollen. Haal ze uit de wok.
- Verwarm de resterende olie in de wok en fruit daarin de uien en de wortelen, en dan de champignon. Kruid met gember.
- Meng de sojasaus met de sambal-oelek en de bouillon en voeg toe.
- Laat de rijstvermicelli uitlekken. Schep hem samen met het ei erbij in de wok.
- Meng alles flink onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout