Roergebakken kalkoen met spitskool en gember
ingrediënten
- stukje gemberwortel (ca. 1 cm)
- 2 el sherry
- 2 el ketjap
- 1 tl sambal
- 1 tl citroensap
- 200 g kalkoenfilet
- 500 g spitskool
- 1 kleine gele paprika
- 2 bolletjes gember
- 1 el olie
- 1 teentje knoflook
- peper & zout
Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- Maak een marinade van de gemberwortel, de sherry, de ketjap, de sambal en het citroensap.
- Snij de kalkoenfilet in blokjes.
- Marineer het vlees 1 uur in de koelkast in het mengsel.
- Maak de spitskool schoon en snij de spitskool in repen.
- Maak de paprika schoon en snij in blokjes.
- Snij de gember klein.
- Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de kalkoen in enkele minuten bruin.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de paprika, de spitskool en de gember toe en roerbak het gerecht in 8 minuten verder gaar.
- Maak het gerecht op smaak met peper en zout.