Roergebakken komkommer en bloemkool roosjes
ingrediënten
- 1 komkommer
- 2 tl zout
- ¼ bloemkool
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gemberwortel (of 1 tl gemberpoeder)
- 2 el olie
- ½ tl versgemalen vijfkleuren peper
- 1 el donkere sojasaus
- 1 tl suiker
- 2 tl sesamolie
- 1 el geroosterd sesamzaad
Bereiding
- Was de komkommer, halveer deze in de lengte en schraap met een koffielepel de zaadjes eruit.
- Snij de komkommer in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
- Bestrooi de blokjes met het zout.
- Schep goed om en laat ze in een vergiet 20 minuten uitlekken.
- Spoel de komkommer af onder koud stromend water en dep de blokjes droog met keukenpapier.
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
- Pel en snipper de knoflook.
- Snij de gemberwortel fijn.
- Verhit een wok of grote pan. Schenk er de olie in en bak, als de olie goed heet is, al omscheppend de knoflook, gember, bloemkool roosjes en peper 20 seconden.
- Voeg de komkommer toe en roerbak nog 5 à 6 minuten.
- Voeg de sojasaus en suiker toe en warm nog even door.
- Voeg de sesamolie toe en bestrooi met geroosterd sesamzaad.
- Lekker met kip of varkensvlees en rijst.