Romige raapstelen soep
ingrediënten
- 200 gram raapstelen
- 0,5 dl crème fraîche
- snufje zout en peper
- 1 ui
- 250 gram aardappelen
- 4 dl kippenbouillon
- 50 gram boter
- 100 gram rauwe ham
Bereiding
- Van de raapsteeltjes de wortels afsnijden en grof snijden.
- De ui snipperen, de aardappelen schillen en in blokjes snijden, de rauwe ham in dunne reepjes snijden.
- In de boter de ui ongeveer 4 minuten zachtjes bakken.
- Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze al omscheppend een paar minuten mee op hoog vuur.
- Voeg de bouillon erbij, breng geheel aan de kook, en laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de aardappel gaar is.
- Doe de raapsteeltjes erbij, laat ongeveer 3 minuten meekoken.
- Haal nu de pan van de warmtebron af en pureer dit met de staafmixer.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Voeg de crème fraîche toe.
- Voeg in elke kop soep wat reepjes rauwe ham toe vlak voor het serveren.