Romige venkelsoep
ingrediënten
- 20 g boter
- 3 fijngesneden sjalotjes
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- 2 venkelknollen, in reepjes (groen bewaren)
- 7 dl groente- of kippenbouillon
- 5 muntblaadjes
- 4 el crème fraîche
- 20 g zachte gezouten boter
- 4 smalle plakken rauwe ham
Bereiding
- Verhit de boter en bak hierin de sjalot en knoflook 5 minuten op zacht vuur.
- Voeg de venkel toe en bak deze 5 minuten mee.
- Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.
- Laat de soep op zacht vuur 15-20 minuten koken.
- Voeg op het laatst de muntblaadjes toe.
- Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.
- Klop de crème fraîche met de gezouten boter tot een schuimige mousse.
- Giet de soep in het bord of de kom waar je in zal serveren en lepel het roommengsel over de soep en bestrooi met fijngesneden venkelgroen.
- Bak de ham krokant in een droge koekenpan en serveer de reepjes bij de soep.