Rundslapjes met selder en gember (Sai kan ow jok)
ingrediënten
- 300 g rundvlees (flinterdun gesneden)
- paar plakjes verse gember (naar eigen smaak)
- 1 teentje look
- 1/2 rode paprika
- 400 g selder
- 1 kopje rund- of gevogelte bouillon
- 2/3 tl zout
- 2/3 tl suiker
- 1 tl lichte sojasaus
- 2 tot 3 tl maïzena
- 1 tl rijstwijn of sherry
- arachideolie
Bereiding
- Snij de selder in reepjes van een halve centimeter.
- Meng het rundvlees met het zout, de suiker en een halve tl maïzena.
- Verhit de olie in de wok. Roerbak het vlees 1 minuut op hoog vuur.
- Neem het vlees uit de wok en hou opzij.
- Verhit opnieuw de wok. Bak de gember en de knoflook 15 seconden op een heel hoog vuur in 3 tl olie. Voeg daarna de selder toe. Roerbak opnieuw 15 seconden. Voeg daarna de bouillon en de paprika toe.Goed mengen.
- Breng op smaak met sojasaus, zout en suiker.
- Breng aan de kook.
- Voeg nu opnieuw de rundslapjes toe en de rijstwijn of de sherry.
- Bind met maïzena.
- Dien op, serveer met gekookte witte rijst bij.