Saffraan-risotto met vis en venkel
ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 flinke venkelknol
- 8 dl visbouillon
- 50 g boter
- 300 g rondkorrelrijst
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 1 dl witte wijn
- 250 g kabeljauwfilet
- 100 g garnalen
- 4 eetlepels slagroom
- 150 g geraspte kaas
Bereiding
- Het sjalotje snipperen, de venkel in kleine stukjes snijden, het groen fijnsnijden en bewaren als garnering.
- De helft van de boter verhitten en hierin de sjalot snippers glazig fruiten, de rijst toevoegen en blijven roeren tot alle korrels glanzen.
- De saffraan, de wijn en 3/4 van de bouillon toevoegen en de rijst in 25 minuten gaar koken.
- Nu en dan roeren en nog wat bouillon toevoegen als de rijst droger wordt.
- De vis in blokjes snijden en samen met de venkel de laatste 10 minuten in de risotto gaar laten worden.
- De slagroom, de rest van de boter, de garnalen en de helft van de kaas door de risotto roeren en zout en peper naar smaak toevoegen.
- De rest van de kaas en het venkelgroen over de risotto strooien en meteen serveren.
door Smulweb