Salade met blauwe kaas en rode bessen
ingrediënten
- 400 g kipfilets
- 250 g blauwe kaas
- 400 g gemengde sla
- 250 à 500 g rode bessen
- enkele braambessen
- 4 el zonnebloempitten
- boter
- olie
Dressing:
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el appelsap
- 4 el zonnebloemolie
- 1 tl honing
Bereiding
- Kruid de kipfilets met peper en zout.
- Verwarm 2 el olie samen met 2 el boter in een koekenpan, bak hierin de kipfilets aan beide zijden goudbruin en gaar.
- Snij het vlees in plakjes.
- Verbrokkel de blauwe kaas en rits de besjes los van hun steeltjes.
- Doe de dressing ingrediënten in een bokaal met schroefdeksel en schud krachtig.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
- Doe de sla in een kom en schep er de zonnebloempitten, de rode bessen, de blauwe kaas en de kip door.
- Besprenkel met de dressing en garneer met de braambessen.