Salade van gegrilde peer, prosciutto, rucola, mozzarella en walnoten
ingrediënten
- 1 rijpe peer
- 4 sneetjes prosciutto (Parma ham)
- 1 bosje rucola
- 1 bol mozzarella
- 1 tas walnoten
- peper & zout
- olijfolie
- balsamico azijn
Bereiding
- Schil de peer en snij in dunne plakjes met een mes.
- Grill de plakjes even in een hete grillpan.
- Bak of grill de sneetjes prosciutto tot ze krokant zijn.
- Snij de mozzarella in plakjes.
- Meng de walnoten, 1 eetlepel balsamico azijn en 2 eetlepels olijfolie doorheen de rucola.
- Voeg er de plakjes mozzarella aan toe.
- Kruid met peper en zout.
- Leg wat van het mengsel op een bord en schik de stukjes gegrilde peer en prosciutto eromheen.
- Kruid nogmaals met wat peper en zout en dien op met geroosterd brood.