Salade van tuinbonen en pancetta
ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 200 g plakjes pancetta, in stukjes gescheurd
- gedopte tuinbonen, ongeveer 1 l in een maatbeker
- 1 middelgrote witte ui, gepeld en in dunne plakjes gesneden
- 2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
- verse bladpeterselie, ongeveer 2 1/2 dl in een maatbeker
- 4 el balsamico-azijn
- zwarte peper
Bereiding
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de pancetta op een hoog vuur knapperig.
- Voeg de bonen toe en bak ze tot de velletjes beginnen te barsten.
- Roer ze om de paar seconden door.
- Doe er de ui en de knoflook bij en laat een minuut bakken.
- Roer voortdurend.
- Haal de pan van het vuur en roer de peterselie door de bonen.
- Meng vlak voor het opdienen de azijn door de salade en maal er wat peper over.
door Jerryke