Salag tamatar (Indische spinazie met tomaat)
ingrediënten
- 600 g spinazie
- 100 g ghee
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 g gemberwortel
- 1 tl chilipoeder, kurkuma, garam masala & korianderzaad
- ½ tl gemalen koriander, komijnzaad, zout & zwarte peper
- 400 gr tomaat (blik)
Bereiding
- Was de spinazie en schud de blaadjes droog.
- Snijd ze in reepjes van 2 cm breed en verwijder dikke steeltjes.
- Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg uien en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4 à 5 minuten zacht.
- Schil intussen de gember en snijd hem in reepjes van 3 mm dik.
- Doe de gember ook in de pan en bak 5 à 6 minuten zachtjes verder.
- Voeg chilipoeder, kurkuma, garam masala, korianderzaad en -poeder, komijn, zout en peper toe.
- Roer goed om en bak nog 1 minuut.
- Voeg de spinazie toe en schep om.
- Voeg de tomaten met sap toe en breng al roerend aan de kook.
- Roer goed om en laat 5 à 10 minuten stoven tot zowel spinazie als tomaten gaar zijn.