Savooikool rolletjes gevuld met gehakt en rijst
ingrediënten
- 1 tas rijst, gekookt
- 8 à 10 blaren savooikool
- 300 gram runds of veggie gehakt
- 2 middelgrote ajuin, fijngehakt
- 1/3 tas peterselie, gehakt
- 1/3 tas dille, optioneel
- 1 tl tomatenpuree
- 1 tl peper
- 1 tl olijfolie
- 1 tl boter
- sap van 1/2 citroen
- zout naar smaak
Bereiding
- Meng het gehakt met de fijngehakte ajuin, de rijst, tomatenpuree, peterselie, dille, peper, olijfolie en zout.
- Blancheer de blaadjes savooikool gedurende ongeveer 5 minuten in licht gezouten water.
- Laat de savooikool uitlekken en afkoelen op een bord. Verwijder vervolgens de nerf uit de blaren indien deze nog hard is.
- Neem één blad en leg aan de onderkant ongeveer 3 eetlepels van het gehaktmengsel. Vouw vervolgens de zijkanten over de vulling en rol het blad op tot je een gesloten rolletje bekomt.
- Vul en rol zo de overige savooi pakketjes en plaats ze in de kookpot.
- Leg de blokjes boter bovenop de rolletjes en overgiet deze met het citroensap en warm water tot ze net onderstaan.
- Leg een plat bord bovenop de rolletjes en breng het geheel over een middelhoog vuur aan de kook.
- Draai het vuur vervolgens op de laagste stand en laat de savooi rolletjes gedurende 20 à 25 minuten sudderen.
door Empty the Fridge