Scampi's met luzerne uit Guatemala
ingrediënten
- 2 cm verse gemberwortel
- 1 teentje knoflook
- 1 el sesamzaad
- 0,5 rode pepertje
- 1 el vissaus
- 2 el sojasaus
- 2 el bouillon
- 1 el bieslook
- 12 scampi's
- 2 el olie
- 50 g alfalfa
Bereiding
- Snijd de gember en knoflook in plakjes.
- Rooster het sesamzaad in een droge pan.
- Snijd het pepertje fijn.
- Klop een sausje van het pepertje, de vissaus, sojasaus, bouillon en bieslook.
- Pel de scampi's, en dep ze met keukenpapier droog.
- Verhit de olie en fruit de gember en knoflook op een laag vuur in 1' gaar.
- Neem ze uit de pan en bak de scampi's in circa 2' ros, en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Prik aan 12 gebaks vorkjes een scampi en een plukje alfalfa.
- Roer de sesamzaadjes door het sausje.
- Zet het schaaltje in het midden van het bord en leg de vorkjes eromheen.
Door www.receptenboek.com