Skip to main navigation
Main navigation
biobox
webshop
biowinkel
onze boerderij
recepten
bloemenwij
Menu
Niet leveren in winkel
Uit
Sinaasappel-pastinakentaart
ingrediënten
1 voorgebakken zoete deegbodem of bladerdeeg (doorsnede 21 cm)
125 g boter, in blokjes gesneden
2 theelepels geraspte sinaasappelschil
150 g bruine basterdsuiker
2 eetlepels sinaasappelsap
3 eieren
130 g volkoren zelfrijzend bakmeel
275 g pastinaken, geschild en fijn geraspt
crème fraîche
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° C.
Roer de boter, sinaasappelrasp en suiker met een mixer romig en lichtgeel.
Voeg het sinaasappelsap toe en klop er één voor één de eieren door.
Spatel de bloem erdoor en de geraspte pastinaken.
Giet het mengsel in een voorgebakken taartbodem en bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven tot hij stevig aanvoelt.
Serveer met de crème fraîche.
uit 'Living Kookboek'
pastinaak
sinaasappel
↑
biobox
Hoe werkt het?
Bioboxen
Afhaalpunten
Abonneren
Webshop
FAQ
webshop
biowinkel
onze boerderij
recepten
bloemenwij