Sla wraps met kip
ingrediënten
- 1 tl olijfolie
- 1 kg kippengehakt
- 2 teentjes look,fijngesneden
- 1 ui,in fijne blokjes
- 75 gr hoisin saus
- 2 el soya saus
- 1 el rijstwijnazijn
- 1 tl vers geraspte gember
- 2 lenteuitjes, in fijne lamellen
- Koriander,fijngehakt
- Munt,fijngehakt
- Zout en peper
- 1 ijsbergsla
Bereiding
- Bak het kippengehakt aan in de olijfolie tot het mooi kruimelt en helemaal gaar is.
- Meng de look,ajuin, hoisin saus, soya saus, rijstwijn azijn en gember eronder en laat voor een paar minuten uitkoken.
- Haal van het vuur en mix er de pijp ajuin, koriander en munt onder.
- Haal de bladeren van de ijsbergsla los maar probeer ze zo volledig mogelijk te laten, zodat er een soort van kommetje ontstaat.
- Lepel enkele lepels van het mengsel in de slakommetjes, werk eventueel af met een beetje sriracha saus.
door Hannah Dequeker