Slasoep
ingrediënten
- 1 groene kropsla
- 1 aardappel
- 1 sjalot
- 1 dl sojamelk
- (verse of instant) groenten bouillon naar smaak
- 1 eetlepel neutraal smakende olie
- 1 kl dragon
- peper
- ter garnering: 8 stengels bieslook
Bereiding
- Maak de groenten schoon.
- Snij de geschilde aardappel in dobbelsteentjes.
- Verdeel de sla in stukken.
- Snipper de sjalot.
- Verwarm de olie en fruit het sjalotje zachtjes glazig.
- Voeg de aardappelblokjes en ongeveer ¾ l water toe en breng de soep aan de kook.
- Voeg na 10 minuten koken de sla toe en laat de soep nog enkele minuten zachtjes verder koken.
- Voeg de bouillon, de sojamelk en indien nodig meer (heet) water toe en pureer de soep zeer goed fijn.
- Breng de soep op smaak en laat ze goed doorwarmen, maar niet meer koken (koken doet de sojamelk schiften) alvorens te serveren.
- Leg ter garnering in elk bord soep 2 takjes bieslook.