Snelle kip met pijpajuin, peultjes en sinaasappelsaus
ingrediënten
- 3 kipfilets
- 1 el vijfkruidenpoeder
- 1 tl chilivlokken
- 200 g peultjes
- 1 bosje pijpajuin
- arachide-olie
- 170 g sinaasappel confituur
- 1 el vissaus
- 1 bos (Thaise) basilicum (of koriander), grootste deel fijngehakt
- 400 gr rijst naar keuze
Bereiding
- Snijd de kip in dunne plakken. Meng met vijfkruidenpoeder en chili.
- Halveer de peultjes en snijd de pijpajuin in even lange stukjes.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een scheutje olie in de wok. Bak er de kip op hoog vuur in aan tot gaar.
- Voeg peultjes en pijpajuin toe en verlaag het vuur tot middelhoog. Schep om en wok 2 minuten.
- Voeg sinaasappel confituur, vissaus en fijngesneden Thaise basilicum toe.
- Proef en kruid eventueel bij met chili (i.p.v. peper) en vissaus (i.p.v. zout).
- Verdeel de rijst over vier borden en lepel de kip erover. Werk af met extra Thaise basilicum.
door Een lepeltje lekkers