Spaghetti met zalm en spinazie
ingrediënten
- 200 g zalmfilet
- 400 g spaghetti
- 100 g verse bladspinazie
- 1 bosje dille
- citroen
- zout & peper
- 1 ½ dl vis fond
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 1 klein potje room
Bereiding
- Snij de vis in hapklare stukjes, bedruppel ze met wat citroensap en kruid ze met peper en zout.
- Verwarm de vis fond, schep er een paar eetlepels van in een kopje, los daar de saffraan in op en voeg dit aan de vis fond toe.
- Rasp de schil van de citroen fijn af en pers het sap uit de vrucht.
- Hou een paar takjes dille apart en rits van de rest de blaadjes af.
- Roer deze ingrediënten, samen met de room, door de vis fond, breng deze krachtig op smaak en laat inkoken.
- Kook intussen de pasta in ruim water met wat zout beetgaar.
- Laat de zalm 4 minuten trekken in de ingekookte saus.
- Was de spinazie, hak hem in grove stukken, vermeng die met de uitgelekte pasta, giet er de saus over.
- Garneer met de achtergehouden takjes dille.